fbpx skip to Main Content
Sådan Får Du Dine Tulipaner Til At Holde Længere

Sådan får du dine tulipaner til at holde længere

Tulipaner er en blomster som hurtigt springer ud, men med disse tips får du dine tulipaner til at holde længere – og derved får mest mulig glæde af dem. Læs med her og få vores bedste råd til hvordan du får dine tulipaner til at pryde stuen længst muligt…

#1 Lad tulipanerne vågne langsomt

Når du kommer hjem med dine nyindkøbte tulipaner, kan du med fordel vente et par timer før du pakker dem ud – vent med at fjerne indpakningspapir og elastik. Stil dem køligt og i en vase med kun lidt vand. På denne måde giver du dine tulipaner mulighed for at vågne langsomt og undgår i højere grad at stilkene bliver “trætte” og tulipanerne lægger hen ad bordet, istedet for at stå flot i vasen.

#2 Arranger dine tulipaner

Start med at fjerne elastikken og eventuelt indpakningspapir. Snit herefter stilkene skråt med en skarp kniv – fjerne gerne et par centimeter, og arranger så en flot tulipanbuket i en ren vase med lidt vand.

#3 Stil tulipanerne køligt og undgå direkte sollys

Undgå at placere tulipanerne i direkte sollys – stil dem istedet køligt, også om natten eventuelt i husets køligst rum eller i vindueskarmen.

#4 Skift tulipanvandet jævnligt

Tulipaner har det med at være tørstige. Sørg derfor for kun at fylde lidt vand i vasen af gangen – jo mere vand, jo mere tørstige er tulipanerne og jo mere vokser de. Skift blomstervandet jævnligt og giv gerne stilkene snit og vask vasen hver gang vandet skiftes.

Selvom tulipanblade i modsætnings til andre blomster kan tåle vand er det en god ide at fjerne bladene i takt med at de bliver trætte og triste – det hjælper på din tulipanbukets udseende.

 

Psst… Det altafgørende for tulipanernes holdbarhed er hvilken stand de var i, da du købte dem. Brug øjnene og mærk gerne på tulipanerne – de bør være friske, grønne og gerne lidt “knasende”.

Back To Top