fbpx skip to Main Content
Koglekrans

Koglekrans

Det skal du bruge:

  • én 30 cm. halmkrans
  • brun floratape
  • sort vindseltråd
  • en masse kogler, ca. 100 kogler (kogle størrelse 2-3 cm. i diameter)
  • multisaks eller bidtang
Koglekrans

Du skal starte med at bevikle din halmkrans med floratape. Det gør du ved at rulle floratape rundt om kransen og hele tiden lappe en lille smule ind over den omgang du lige har rullet på. Husk at strække tapen, når du ruller omkring. Floratape klæber nemlig bedst, når den strækkes lidt ud. Herudover gør blomstertapen også overfladen ru og nemmere at binde på.

Hvad er floratape? Floratape (også kalder blomstertape) er en papirtape med lim i. Floratape der blandt andet er god, hvis der er noget, der skal camoufleres. I tilfældet her, hvor du skal binde en koglekrans, skal du camouflere halmkransen, da du ønsker at den skal have samme farve som koglerne. På den måde sikre du, at den gule farve fra halmen ikke skinner ud gennem koglerne.

Koglekrans

Bind vindseltråden en omgang omkring din krans og sno den sammen, så den låser. Stik tråd-enden ind i kransen, så den ikke stikker dig, når du skal binde kogler på.

Læg nu et par kogler på og bind tråden ind mellem koglernes skæl. Bind eventuelt tråden rundt om kransen igen, ind mellem skællene, så du får bundet koglerne godt fast. Bind så et par kogler mere på, så du har en bane med kogler ned til bordet – på både indersiden og ydresiden af din krans.

Koglekrans

Nu skal du binde en til bane kogler på. Husk, at det er lidt som et puslespil, du skal sætte kogler (der passer sammen) op mod hinanden. Og hver gang du har bundet endnu en bane kogler på, skal du sørge for, at køre en omgang tråd tilbage og fast om den foregående banen kogler, så banerne støtter hinanden og sidder sammen.

Koglekrans

Og sådan fortsætter du …..

Når du har bundet kransen færdig, vender du den på hovedet for at hæfte enden. Det gør du ved at “sy” tråden ind under et par af de andre tråde, hvorefter du sikker enden af tråden ind i kransen.

Koglekrans

Du har nu en smuk koglekrans, som du kan dekorere efter smag og behag – fx med glimmer eller et smukt bånd, og hænge kransen op på din dør eller væg. Du kan også ligge den på et fad med et stort bloklys i midten.

Back To Top