fbpx skip to Main Content
5 Gode Råd Om Kaktus Pleje

5 gode råd om kaktus pleje

Læs med her og få vores bedste råd til kaktus pleje…

#1 Jord
Kaktusser har bedst af at stå i porøs jord, da det sikrer at rødderne får luft. Herudover mindsker det risikoen for råd i planten – og at den flækker.

#2 Luft
Ligesom andre planter har din kaktus også brug for ilt. Sørg derfor for at lufte ud jævnligt – undgå dog at planten står i træk.

#3 Lys
Kaktusser elsker lys og vil helst gerne stå i et sydvendt vindue, hvor de kan nyde solens stråler og varme. Får din kaktus lys nok vil den være farverig og kompakt. Får den for lidt lys vil den istedet være bleg og tynd at se på.

#4 Ompot
Kaktusser har godt af at blive ompottet og få frisk jord – gerne cirka hvert andet år og i foråret, hvor den er i vækst. Giv din kaktus mulighed for at vokse: vælg en potte der er et par centimeter bredere end den forrige.

#5 Vand
Kaktussers behov for vand afhænger af kaktustypen. Det er altid en god ide, at holde øje med hvor tør eller fugtig din kaktus er og vande derefter – en gang imellem kan du med fordel lade den tørre ud mellem vandinger. Om vinteren, hvor kaktussen går i dvale, har den ikke behov for så meget vand. Vand derfor mindre om vinteren end om sommeren – vander du for lidt, risikerer du, at kaktussen stopper med at vokse og vander du for meget, risikerer du, at din kaktus ødelægges.

psst… samme råd kan også bruges til sukkulenter.

Back To Top